Referat fra klubbkamp for bandhunder 22/8-2020

Siden 2005 har dette vært en samlet endagsprøve for tre lag. De første årene konkurrerte Follo & Østfold med Oslo-områdets EHK og Sør-Norge (lokale klubber vest for Oslofjorden), men da sistnevnte trakk seg ut i 2017 fikk vi med oss Bergslagen Älghundklubb  – så det ble en en mini-landskamp Norge – Sverige.

I år deltok bare to lag, Follo og Østfold EHK og Oslo-områdets EHK.  Bergslagen Älghundklubb, kunne dessverre ikke komme pga koronaepedemien, som bortsett fra i en kort periode, førte til stengt grense mellom Norge og Sverige fra 25/3.  Da Rakkestad kommune nedla forbud mot ”alle arrangementer” 10/8, så det mørkt ut for klubbkampen, men 15/8, med bare en ukes margin, fikk vi grønt lys.

Hundene skal i følge klubbkampinstruksen være unge, gjerne uprøvde, og ingen jaktchampion får delta. Vanligvis rekrutteres Follo & Østfold EHKs lag av deltagere fra bandhundkurset,  men selv om vi måtte avlyse årets kurs ble på grunn av koronaen,  ble de samme utvalgskriteriene lagt til grunn.  Bandhundjakt er blitt mer aktuelt i disse utrygge ulvetider, og klubbkampen skaper blest om denne effektive jaktformen. Samtidig sørger  en slik samlet prøve for å skape et fint miljø, og den er svært nyttig for dommere, aspiranter og elever som får repetert, fortolket og diskutert prøveregler og fortolkninger.

Follo & Østfold EHKs lag:
NES  Hugo av Pashaug NO33138/17, Eier/fører Henrik Holth,  1433 Ås

NEG Nordmolias G Dennis NEier, Eier/fører Lasse Englund, 1820 Spydeberg

Oslo-områdets EHKs lag:
NES Nero NO43597/17, Eier Erik Blakstad, Fører Arne Skaarer, 1900 Fetsund                      
NES Jegerlivets Akita NO41666/17, Eier/fører Anders Aas, 1900 Fetsund                        

For Oslo-områdets EHK dømte Nils Sverre Rønaas (NKKs representant) og Terje Rybråten. Dommere for Follo og Østfold EHK var Ralf  Campbell (prøvens leder) og Stein Johansen.  Henning Holtet var aspirant.

Fredag kl 18-19 var det innsjekking  på basen Jonsrud i Rakkestad der kommunelegens smittevernsforskrifter  ble fulgt til punkt og prikke med informasjon både muntlig og skriftlig. Det var oppslag både utendørs og innendørs  og tilgjengelig antibac ved begge innganger og på toaletter.  

Dommermøte var satt kl 19, og etter gjennomgang av regler og trekking av terreng, grillet vi ute i det fine augustværet senere på kvelden. For å overholde smittevernsforskriftene kunne bare tre personer overnatte innendørs på Jonsrud. De andre sov i bilen, i egen campingvogn eller dro hjem.

 Lørdag morgen  gikk reveljen 4.30, og frokost ble inntatt på kjøkkenet, nistepakker smurt, termoser fylt med kaffe, Avreise Jonsrud  mellom 5 og 5.30 avhengig av avstand til terrenget, og klokken 6 var prøven i gang. Det var overskyet og varmt vær (+18 C), med lett skiftende  bris. Follo & Østfolds dommere gikk i ”egne” terreng (Krosby -Melby og Bredholt), mens kjentmennene Svein Kristiansen (Haraldstad) og Vidar Edvardsen (Grimsrud) var med  Oslo-områdets to dommere. Tilbake på Jonsrud sørget ”plassjef” Jan Lie for at ble det servert varm lunsj og så fylte dommerne ut skogskort.

 Dommermøtet var satt til kl 14. Det viste seg at elgbestanden varierte fra terreng til terreng, og to av ekvipasjene hadde ikke kommet for elg, så resultatet var svakere enn forventet. Bare en av de fire hundene gikk til premie. Det var NES Nero NO43597/17, med fører Arne Skaarer. For første gang i klubbens historie kom en av hundene for hjort, men dessverre ble det ikke nok poeng til premie. Oslo-områdets EHK vant klubbkampen med ett poengs overvekt. Premiene besto av hundefôr som Henning Holtet hadde skaffet. 

 Resultater Oslo-O EHK  

M1

M2

M3

M4 

M5

P.

 PR.

 K.poeng

NES Nero, Arne Skaarer

8

7

4

4

9

62

3

2

 

NES Jegerlivets Akita, Anders Aas

8

8

4

4

4

50

0

1

 

SUM   POENG  FOR OSLO-OMRÅDETS EHK                                       

  3

                                   

 

  Resultater Follo &ØEHK  

M1

M2

M3

M4 

M5

P.

 PR

 K.poeng

NEG Nordmolias  G Dennis, L. Englund

6

7

19

0

1

NES Hugo av Pashaug, Henrik Holth

8

7

23

0

1

SUM  POENG  FOR FOLLO OG ØSTFOLD EHK                                    

2

Takk til alle deltagere, dommere og kjentmenn for en fin dag i elgskogen, og for at dere er med og skaper en trivelig atmosfære.  Jeg håper dere får mange fine opplevelser i elgskogen i høst og minner om bandhundjegerens 10. Bud :”Du går alltid for fort – du går aldri for langsomt”.

 

På vegne av bandhundkomitèen i Follo og Østfold EHK

Ski 23/8-2020

Ralf Campbell

                        

Velg kategori

Nyhetsarkiv