Solid pallplass for FOEHK i UNM

UNM 2023 er ferdig og FOEHK var heldige i år med at vi kunne stile med to deltagere da tittelforsvarer måte trekke seg.

Erlend Andersen med Tinnlosen`s SC Atlas NO35934/20 var klubbens utvalgte representant i UNM. Han var litt uheldig med elgene. Den første elgen som Atlas fant var urolig og løp mye som gjorde det utforende til fast stålos med tilhørende moment. For dere som følte med på Treckeren så dere at det nesten også ble sammjag med en annen hund. De drev med hver sin elg så det gikk heldigvis bra og ble ikke noe samjag. Alt i alt var det bra med elg i området. Erlend fikk takk i hunden og slapp på nytt. Atlas fant da ei ku som sto bra. Kua viste seg og ikke var helt bra i bakpartiet og ble avlivet. Så da ble prøva så å si ødelagt og prøva ble avbrutt. Erlend/Atlas kom på en 18 plass tross mye utfordringer. Bra jobba!

Annika Martinsen Holth med Koimyras Gregers NO30702/20 var vår super-reserve. Ekvipasjen ble trukket ut 14 dager før UNM. Gregers fikk los på en 4 takker. Annika var med inn på losen alle 3 gangene og ifølge Annika så hadde hun skuddsjanse 2 ganger. Hennes opplevelse var at dommeren gikk litt fort innpå losen i forhold til hva hun selv var opplært til for å ikke støkke elgen. Men støkkinger og elgkontakt ble det!

Dem fem beste ble ropt opp til slutt. Etterhvert som den ene etter den andre ble ropt opp så ble hun mer og mer urolig. Det så ut som at tårene ikke var så langt unna og som observatør fikk jeg mer og mer gåsehud selv når jeg så hennes glede over dagen hendelser.

Det var hard konkurranse i toppen. Totalt ble det utgitt 13 førstepremier. Når det var kun to hunder igjen ble Annika ropt opp. En flott 2 plass i UNM 2023 kun 2 dager etter at Annika ble 16 år. Rett og slett imponerende! FOEHK gratulerer og ser frem til flere jaktprøver med Annika.


Mvh leder av løshundkomiteen på vegne av FOEHK v/Jan Anders Hansen

Velg kategori

Nyhetsarkiv